Oświadczenie Zarządu Głównego KOD w sprawie Konrada Materny

Kwiecień 10, 2017 KOD

W związku z pojawieniem się informacji o wyjątkowo poważnych zarzutach natury kryminalnej, jakie prokuratura stawia panu Konradowi Maternie, Zarząd Główny KOD wzywa go do natychmiastowego zaprzestania uczestnictwa we wszelkich działaniach naszego stowarzyszenia, szczególnie do posługiwania się nazwę i symbolami KOD, do czasu ostatecznego wyjaśnienia całej sprawy i prawomocnego wyroku sądowego.

Wezwanie to nie dotyczy oczywiście całej, kierowanej dotychczas przez pana Maternę – nie będącego skądinąd członkiem naszego stowarzyszenia – tzw. KOD-kapeli, która wielokrotnie ochotniczo uczestniczyła w dziesiątkach imprez i wydarzeń naszego stowarzyszenia i innych organizacji społecznych.

Zarząd Główny Komitetu Obrony Demokracji

1. Urszula Korpal- Daszko says:

Toscie sie koledzy obudzili- 3 dni przed wyrokiem, gdzie proces trwa od 2011, a nagrania z procesu kraza od pol roku . Panie Marciniak, Pan byl w starym ZG , jest pan prawnikiem!, co sam Pan podkresla, pozwolil pan, by ktos, przeciw komu toczy sie postepowanie karne, i nie o worek gruszek z plebanii, tylko o handel ludzmi byl wystawiany na scenie i w pierwszym szeregu KOD? W glowie mi sie nie miesci, po prostu . To bedzie PIS mial po czym jechac, to juz nie sa latajace faktury Kijowskiego, to jest przestepstwo karne wagi najciezszej . Robicie partyzantke , marnujecie potencjal i energie ludzi. To jest niewybaczalne.